«Στόχος μας δεν είναι να τιμωρηθούν οι Τράπεζες» λέει ο Κάρογιαν που ψήφισε υπέρ των τραπεζών!

3 Min Read


Τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Παράταξης ψήφισαν υπέρ των τραπεζών και κατά της κοινωνίας στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής.

Αλέκος Τρυφωνίδης, Μάριος Κάρογιαν και Μαρίνος Μουσιούττας ψήφισαν κατά της πρότασης του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών που κάνουν οι τράπεζες, ενώ ο τέταρτος βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Γιακούμη «σήκωσε τα χέρια ψηλά», τηρώντας αποχή.

«Στόχος μας δεν είναι να τιμωρηθούν οι Τράπεζες μέσα από φορολόγηση των κερδών τους με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και στις ξένες επενδύσεις, αλλά να πιεστούν και να πεισθούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων των χιλιάδων δανειοληπτών συμπεριλαμβανομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάτι που έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν, σε συνέχεια της χθεσινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών που κάνουν οι τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ζητά «την άμεση επέκταση της μείωσης και στα υφιστάμενα μεταβλητά δάνεια, ιδιαίτερα με βάση και τις νέες μειώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Είναι, άλλωστε, ζήτημα δικαιοσύνης και ενίσχυσης της οικονομίας».

Εξάλλου, αναφέρει ότι η ΔΗΠΑ, ως αντίβαρο της καταψήφισης της πρότασης του ΑΚΕΛ, πρότεινε μείωση δανειστικών επιτοκίων και αύξηση των καταθετικών δανείων, παροχή φθηνότερων στεγαστικών σχεδίων για τους νέους, μείωση τραπεζικών χρεώσεων και επιβαρύνσεων και επιβράβευση συνετών και συνεπών δανειοληπτών.

«Η Δημοκρατική Παράταξη εκφράζει την ικανοποίησή της για τη μείωση των επιτοκίων στα νέα δάνεια, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνεχούς προσπάθειας με όλους τους αρμόδιους φορείς, κατά τις οποίες θέσαμε επανειλημμένα την ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», προσθέτει.

Καταλήγει ότι θέση της ΔΗΠΑ είναι «ένα εύρωστο και σταθερό χρηματοπιστωτικό σύστημα που να ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη και να διαμορφώνει θετικές προοπτικές στην κοινωνία» αλλά και «να λειτουργεί με βάση τις αρχές του ανταγωνισμού αλλά και κοινωνικά ευαίσθητο».



Share This Article