Μήνυμα για συνέχιση του κοινού αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, στέλνει η ΠΕΟ με την ευκαιρία της νέας χρονιάς του 2025, προς όλους τους Κύπριους εργαζομένους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η ΠΕΟ απευθύνει αγωνιστικό, συναδελφικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους Κυπρίους και μετανάστες. Εκφράζει παράλληλα τη διεθνιστική της αλληλεγγύη και ενώνει τις δυνάμεις της με τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για ειρήνη, δημοκρατία, για εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ΠΕΟ τονίζει ότι: «Το νέο έτος, δυστυχώς, βρίσκει και πάλι την ανθρωπότητα να αιματοκυλίζεται σε πολέμους. Στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται με την ανοχή και τη συνενοχή της διεθνούς κοινότητας η γενοκτονία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια ο πόλεμος στην Ουκρανία με αβέβαιη κατάληξη, ενώ παράλληλα ξανανοίγει το μέτωπο στη Συρία με τις μεγάλες δυνάμεις να ερίζουν τα εδάφη της χώρας διαμελίζοντάς την σε ζώνες επιρροής με την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας ξένων στρατευμάτων. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις βαθαίνουν και εντατικοποιούν την κούρσα εξοπλισμών όλων σχεδόν των χωρών, “βαφτίζοντας” τις αγορές όπλων ως αμυντικές δαπάνες. Θύματα των πολεμικών συρράξεων είναι πάλι οι λαοί που σκοτώνονται, προσφυγοποιούνται και φτωχοποιούνται».
Επίσης, για το Κυπριακό η ΠΕΟ τονίζει ότι: «Παραμένει σε επικίνδυνη στασιμότητα εδώ και μια επταετία. Η Τουρκία και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας επιμένουν στην απαράδεκτη θέση για λύση δύο κρατών. Αυτή την περίοδο που παρουσιάζεται κάποια κινητικότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υποχρέωση να επικεντρωθεί στην ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν το 2017, με επιμονή στη συμφωνημένη βάση της Δ.Δ.Ο. με πολιτική ισότητα και διαφυλάσσοντας ολόκληρο το διαπραγματευτικό κεκτημένο. Εδώ οφείλει η πλευρά μας να εστιάσει και όχι σε προτάσεις που εκτροχιάζουν και αποπροσανατολίζουν, όπως η επικίνδυνη θέση για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Αναμένουμε, ταυτόχρονα, από τη διεθνή κοινότητα να κάνει ενέργειες που να στηρίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση, από το σημείο που σταμάτησαν. Απευθυνόμαστε στους Κύπριους εργαζομένους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους και τους καλούμε για συνέχιση του κοινού αγώνα ενάντια στη διαίρεση, για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας».