«Μαζί στον κοινό αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας»

3 Min Read


Μήνυμα για συνέχιση του κοινού αγώνα για απελευθέρωση και επανέ­νωση του τόπου μας, στέλνει η ΠΕΟ με την ευκαιρία της νέας χρονιάς του 2025, προς όλους τους Κύπριους εργαζομέ­νους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η ΠΕΟ απευθύνει αγωνιστικό, συναδελφι­κό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμε­νους Κυπρίους και μετανάστες. Εκφράζει παράλληλα τη διεθνιστική της αλληλεγ­γύη και ενώνει τις δυνάμεις της με τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κό­σμο για ειρήνη, δημοκρατία, για εργασια­κά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ΠΕΟ τονίζει ότι: «Το νέο έτος, δυ­στυχώς, βρίσκει και πάλι την ανθρωπό­τητα να αιματοκυλίζεται σε πολέμους. Στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται με την ανοχή και τη συνενοχή της διεθνούς κοι­νότητας η γενοκτονία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Την ίδια ώρα, συνεχί­ζεται εδώ και τρία χρόνια ο πόλεμος στην Ουκρανία με αβέβαιη κατάληξη, ενώ πα­ράλληλα ξανανοίγει το μέτωπο στη Συ­ρία με τις μεγάλες δυνάμεις να ερίζουν τα εδάφη της χώρας διαμελίζοντάς την σε ζώνες επιρροής με την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας ξένων στρατευ­μάτων. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαρα­θέσεις βαθαίνουν και εντατικοποιούν την κούρσα εξοπλισμών όλων σχεδόν των χωρών, “βαφτίζοντας” τις αγορές όπλων ως αμυντικές δαπάνες. Θύματα των πο­λεμικών συρράξεων είναι πάλι οι λαοί που σκοτώνονται, προσφυγοποιούνται και φτωχοποιούνται».

Επίσης, για το Κυπριακό η ΠΕΟ τονίζει ότι: «Παραμένει σε επικίνδυνη στασιμότη­τα εδώ και μια επταετία. Η Τουρκία και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινό­τητας επιμένουν στην απαράδεκτη θέση για λύση δύο κρατών. Αυτή την περίοδο που παρουσιάζεται κάποια κινητικότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υπο­χρέωση να επικεντρωθεί στην ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών από το ση­μείο που έμειναν το 2017, με επιμονή στη συμφωνημένη βάση της Δ.Δ.Ο. με πολιτι­κή ισότητα και διαφυλάσσοντας ολόκλη­ρο το διαπραγματευτικό κεκτημένο. Εδώ οφείλει η πλευρά μας να εστιάσει και όχι σε προτάσεις που εκτροχιάζουν και απο­προσανατολίζουν, όπως η επικίνδυνη θέση για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Αναμένουμε, ταυτόχρονα, από τη διεθνή κοινότητα να κάνει ενέργειες που να στη­ρίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση, από το σημείο που σταμάτησαν. Απευθυνόμαστε στους Κύπριους εργαζομένους, Ελληνοκύπρι­ους, Τουρκοκύπριους, Αρμένιους, Μαρω­νίτες και Λατίνους και τους καλούμε για συνέχιση του κοινού αγώνα ενάντια στη διαίρεση, για απελευθέρωση και επανέ­νωση του τόπου μας».



Share This Article