Άνω-κάτω έγινε χθες η Βουλή πριν από τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, που είχε ως θέμα τα μεγάλα έργα που έχουν ναυαγήσει και τα προβλήματα που προκάλεσαν. Η ένταση προκλήθηκε όταν η Νομική Υπηρεσία απέστειλε οδηγία ζητώντας να μη συμμετέχουν στη συνεδρία κρατικοί αξιωματούχοι και δημόσιοι λειτουργοί, ενώ προέτρεψε τους βουλευτές να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους, λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων.
Η Επιτροπή απέρριψε τις απαιτήσεις, αναγκάζοντας τη Νομική Υπηρεσία να ανακαλέσει την οδηγία και να προχωρήσει σε διορθώσεις. Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε τελικά κεκλεισμένων των θυρών.
Η ατζέντα περιλάμβανε έργα όπως το Τερματικό Βασιλικού, η πλωτή μονάδα απο-υγροποίησης φυσικού αερίου (FSRU), η μαρίνα Λάρνακας, ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, η ανάπλαση της περιοχής του Ποταμού του Λιοπετρίου και η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης (e-Justice). Ωστόσο, η συνεδρία εστίασε κυρίως στο δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, με ξεχωριστές παρουσιάσεις από εκπροσώπους της εταιρείας και την κρατική πλευρά.

Το ΑΚΕΛ, μέσω του Χρίστου Χριστοφίδη, εξέφρασε ικανοποίηση για την αλλαγή στάσης της Γενικής Εισαγγελίας, σημειώνοντας ότι η απαίτησή της θα οδηγούσε σε θεσμική κρίση. Υπογράμμισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες προσεγγίσεις επιχειρούν να περιορίσουν το έργο της Βουλής», αναφέροντας προηγούμενες περιπτώσεις όπου δέχθηκε απειλές για ποινική δίωξη.
Τόνισε επίσης πως «η Βουλή θα συνεχίσει να χειρίζεται με σοβαρότητα ζητήματα που βρίσκονται ενώπιον δικαστηρίου, όπως οφείλει να κάνει στον ναό της Δημοκρατίας».